Ghiveci de legume

de Julie in Mancaruri de post, 30 Iun 2010 | 10329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole verde
  • un morcov
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 4-5 ciuperci
  • o telina mica
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 4-5 buchetele de brocoli
  • 200 g amestec mexican de legume  (congelate)
  • 4-5 linguri suc de rosii
  • sare,vegeta,piper
  • cimbru verde
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici.
Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam
fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov)
Lasam sa fiarba 10min.

Taiem bastonase: morcovul,telina,ardeiul gras si dovlecelul.
Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul  si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi  in 2-3 linguri ulei timp de 8-10min.
Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate
de cana din apa in care au fiert. Punem si sucul de rosii,potrivim
gustul cu sare,vegeta si piper.

Intre timp...s-au strans cam multe legume ...asa ca am schimbat vasul...  :)

Lasam sa fiarba inca 8-10 min. sau pana scade putin zeama.

La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte
timp de 8 minute in apa cu sare.

Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele.

Servim ghiveciul cald sau rece ,presarat cu frunze de cimbru
verde si patrunjel tocat.

Multa munca pentru acest ghiveci! pentru ca sunt multe legume...dar cu cat punem mai multe, cu atat iese mai gustos!

E perfect pentru o zi de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

nadina73 1

04.07.2010, 22:01

ce nebunie de culori si vitamine super nota 10 cu felicitari

Julie 1

05.07.2010, 08:52

Vero,Adina, serviti-va fara frica! Sper sa va placa!

Julie 1

05.07.2010, 08:54

Nadina,multumesc tare mult!Daca eram la scoala luam premiul I , cu cate note de 10 am primit de la tine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piure de bob